فریم در ثانیه (FPS) چیست؟

نرخ فریم یا تعداد فریم (Frame per second) که آن را با FPS نیز نمایش میدهند نشان دهنده تعداد فریم های یک تصویر در یک ثانیه است. در این مطلب بیشتر با این مفهوم اشنا خواهیم شد.

فریم_بر_ثانیه,ضبط سیستم مداربسته,مقایسه دو فیلم با تعداد فریم های متفاوت
نرخ فریم یا تعداد فریم (Frame per second) که آن را با FPS نیز نمایش می دهند نشان دهنده تعداد فریم های یک تصویر در یک ثانیه است. همانطور که می دانید هر تصویر متحرک از تعدادی تصویر ثابت تشکیل شده که به صورت متوالی به نمایش در می ایند. این نمایش مسلسلی وار در مغز انسان این تصور را ایجاد می کند که تصویر در حال حرکت است. طبیعتا هرچه تعداد تصاویر ثابت به وجود آورنده یک تصویر متحرک بیشتر باشد شما جزئیات بیشتری از حرکات را خواهید دید.

فریم در ثانیه (FPS) در دوربین مداربسته


چشم انسان قادر نیست بیش از 7 تا 10 فریم در ثانیه رو ببیند. این به این معناست که یک تصویر 10 فریم در ثانیه به همان میزان زنده به نظر میرسد که یک تصویر 30 فریم در ثانیه. تعداد فریم های تصویر در ثانیه زمانی اهمیت پیدا می کند که حرکتی در تصویر اتفاق بیافتد. در صورت حرکت در تصویر 30 فریم شما جزئیات خیلی کمتری را نسبت به تصویر 10 فریم از دست می دهید. در تصاویر با فریم پایین حرکت می تواند موجب تار شدن شدید تصاویر و عدم امکان تشخیص جزئیات شود. ماکزیمم تعداد فریم قابل انتقال با استاندارد تلویزیونی PAL (مورد استفاده در ایران) 25 فریم در ثانیه است. این تعداد فریم می تواند یک تصویر زنده با کیفیت را برای شما تضمین کند. تعداد فریم تصاویر یکی از خصوصیات مهم دستگاه های DVR و دوربین های شبکه است. طبیعتا هرچه تعداد فریم تصاویر این دستگاه ها بیشتر باشد کیفیت آنها بالاتر خواهد بود.



نرخ-فریم,,


نرخ فریم چه تاثیری در حجم و پهنای باند دوربین ها دارد؟

نرخ فریم تاثیر مستقیمی بر حجم و پهنای باند دوربین های مداربسته دارد. طبیعتا هرچه نرخ فریم شما بیشتر باشد ظرفیت فیلم های ضبط شده در هارد بیشتر خواهد شد و انتقال اطلاعات به پهنای باند بیشتری نیاز خواهد داشت. برای محاسبه پهنای باند یا ظرفیت هارد مورد نیاز سیستم مداربسته به این صفحه مراجعه کنید.

آیا نرخ فریم دلیل تار شدن تصاویر در طول حرکت است؟

تار شدن تصاویر در طول حرکت معمولا بیشتر به سرعت شاتر دوربین وابسته است تا نرخ فریم. نرخ فریم عموما با روان بودن تصویر رابطه دارد و تار شدن تصاویر رابطه ای با آن ندارد.



نرخ فریم در مقابل نرخ تازه سازی

در تولید ویدئو، گاهی اوقات نرخ فریم با نرخ تازه سازی (Refresh Rate) اشتباه گرفته می شود. نرخ تازه سازی بر حسب هرتز (هرتز) اندازه گیری می شود. همچنین با توجه به معماری دستگاه نمایشگر متفاوت است. به عنوان مثال، اگر دستگاه دارای نرخ رفرش 60 هرتز باشد، به این معنی است که صفحه نمایش در هر ثانیه 60 بار خود را تازه می کند تا لرزش را جبران کند. این معیار عملکرد نباید با نرخ فریم اشتباه گرفته شود، که به سادگی توضیح می‌دهد که منبع ویدیو چند بار در ثانیه یک فریم جدید ارسال می‌کند.



مقالات مرتبط


لینک های مفید

691-avatar-min,,

tticctv.com

با بیش از ده سال سابقه فعالیت در زمینه سیستم های امنیتی و حفاظتی آماده ارائه خدمات ویژه به شما دوستان عزیز هستیم. برای اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید:
021-88500020

نظرات (8)