دوربین مداربسته بولت چیست؟

اصطلاح بولت (Bullet) به معنای گلوله یا لوله است. دوربین های بولت دوربین هایی با بدنه معمولا استوانه ای شکل و عموما فلزی هستند. در این مطلب به معرفی این نوع از دوربین های می پردازیم.

دوربین_مداربسته_بولت,دوربین مداربسته بولت,دوربین بولت سفید رنگ

اصطلاح بولت (Bullet) به معنای گلوله یا لوله است. دوربین های بولت دوربین هایی با بدنه معمولا استوانه ای شکل و عموما فلزی هستند.


کاربرد دوربین های بولت

دوربین های بولت معمولا کاربردی بیرونی دارند. با توجه به ضد آب بودن بدنه (IP66 بودن) این دوربین ها و شکل خاصشان این دوربین های برای محیطهای بیرونی یا شرایط سخت آب و هوایی مناسب هستند. این دوربین ها در کیفیت های متفاوتی به صورت شبکه و آنالوگ ساخته می شوند و از نظر کیفیت تصویر محدودیتی ندارند. توجه داشته باشید که ضد آب بودن دوربین بولت به معنای امکان غوطه ور کردن آن در آب نیست. (برای اطلاعات بیشتر به مقاله IP66 مراجعه کنید.) بطور معمول دوربین های بولت دارای استاندارد IP66 و یا IP67 هستند، به این معنی که در برابر نفوذ آب و گردوغبار مقاوم اند. به همین دلیل برای نصب در محیط های خارجی انتخاب مناسبتری هستند و در شرایط سخت آب و هوایی مقاومت بیشتری دارند.

دید در شب دوربین های بولت

دوربین های بولت عموما دارای دید در شب IR هستند. این دوربین ها علاوه بر ثبت تصاویر در روز قابلیت ثبت تصاویر در محیط بدون نور را نیز دارند. اهمیت دسترسی به تصاویر در شب و یا تاریکی مطلق موجب شد این قابلیت در دوربین ها تعبیه شود. از طرفی به دلیل کمبود نور در شب و عدم امکان استفاده از منبع نور سفید از امواج نور IR برای ثبت تصاویر استفاده می کنند.

برد دید این دوربین ها در شب به تعداد و نوع LEDهای آن دوربین بستگی دارد. بردی که در دیتا شیت و یا کاتالوگ دوربین به آن اشاره شده است، حداکثر برد پرتاب نور دوربین است. بنابراین لزوماً برد مفید دید در شب محسوب نمی شود. برای ارتقا سطح کیفیت تصاویر مداربسته در شب تکنولوژی جدیدتری ابداع شد به نام مادون قرمز EXIR. در این تکنولوژی کیفیت تصاویر به مراتب بالاتر از نور مادون قرمز معمولی یا همان IR است.


زاویه دید دوربین بولت

با در نظر گرفتن نوع لنز بکار رفته، زاویه دید در دوربین ها متفاوت است. فاصله کانونی لنز دوربین هرچه کمتر باشد زاویه دید دوربین بازتر و تصاویر وایدتری خواهیم داشت. در دوربین های بولت دو نوع لنز مورد استفاده قرار می گیرند:


لنز ثابت (Fixed lens)

امکان زوم در دوربین با لنز ثابت وجود ندارد و یک فاصله کانونی مشخصی دارد. دوربین های بولت با لنز ثابت معمولا با لنز 3.6 ( تقریبا 70 درجه)، 6 (تقریباً 50 درجه) یا 12 (تقریباً 25 درجه) میلیمتر ساخته می شوند.


لنز وریفوکال یا قابل تغییر (Varifocal)

لنزهای وریفوکال دو فاصله کانونی دارند و همین امر امکان زوم را بوجود می آورد. دوربین های بولت وریفوکال معمولا لنز 3-9(حدوداً 35 تا 80 درجه) میلیمتر یا 2.8-12 (حدوداً 25 تا 85 درجه) میلیمتر دارند.

دوربین بولت فلزی

بسیاری از دوربین های بولت به علت نصب دوربین بولت در محیط های باز و فضاهای بیرونی لازم است از مقاومت خوبی در مقابل شرایط جوی و ضربه و… برخوردار باشند. ویژگی Outdoor بودن دوربین های بالت موجب شده است این مقاومت تا حدودی در اکثر مدل ها وجود داشته باشد. در برخی از انواع دوربین بولت این مقاومت بیشتر است. همانطور که قبلاً مطرح شد، جنس بدنه دوربین بالت در بیشتر موارد فلز است. برخی از آنها به صورت تمام فلزی بوده و برخی دیگر ترکیبی از فلز و پلاستیک را طراحی بدنه دارند. برای اطلاع از نوع بدنه دوربین بولت فلزی می توانید به دیتا شیت آن مراجعه کنید.


نصب دوربین بولت

اولین قدم برای نصب دوربین های مداربسته بررسی مکان یا مکان های قرارگیری دوربین، است. از نظر نقاط زیر پوشش دوربین و طرح کلی از مسیرهای کابل کشی محل باید ارزیابی شود. نصب دوربین بولت از پیچیدگی کمتری نسبت به سایر دوربین های مداربسته برخوردار است. بعد از نصب زاویه دید دوربین نیز باید تنظیم شود. اصولا نوع دوربین منتخب جهت نصب در نقاطی که حساسیت متوسطی دارند با مناطقی که از نظر نظارتی حساسیت بیشتری نیاز است، متفاوت است. استفاده از پایه ها و بازو برای نصب دوربین بولت و قرار گیری آن در مکان های مختلف مانند روی دیوار، بالای سر درب باغ و ویلا و… از چالش هاییست که در هنگام نصب دوربین بولت با آن مواجه می شوید.


تفاوت دوربین مداربسته دام و بولت

هر دو این دوربین ها بطور گسترده ای در سیستم های مدار بسته به کار می روند با این حال تفاوت اصلی در دوربین بولت و دام چیست.

اولین تفاوتی که بسیار چشمگیر است در این دو نوع دوربین، شکل ظاهری آنهاست.

تفاوت دیگر بین دوربین بولت و دوربین دام و نیز مهمترین آن، میزان مقاومت بدنه در برابر عوامل خارجی است. بدنه دوربین بولت در برابر گرد و غبار و برخی عوامل بیرونی مقاوم تر است. دوربین دام در مقایسه با دوربین بولت و نوع کاربری آن مقاومت کمتری در برابر شرایط نامساعد جوی دارد.

سومین تفاوت دوربین بولت و دام در کاربری این دو نوع دوربین است. دوربین های دام به واسطه شکل ظاهری خود برای استفاده در مکان های مسقف مناسب تر است. در حالیکه دوربین بولت در محیط های باز، روی دیوار و بدون سقف قابلیت نصب دارد. بنابراین نصب دوربین بولت در محیط های بیرونی اولین پیشنهاد است. گرچه دوربین دام نیز قابل نصب در فضاهای خارجی است. نصب دوربین بولت با توجه به تکنولوژی و مکان نصب می تواند در انواع دوربین بولت کمی متفاوت باشد.

مقالات مرتبط


لینک های مفید

691-avatar-min,,

tticctv.com

با بیش از ده سال سابقه فعالیت در زمینه سیستم های امنیتی و حفاظتی آماده ارائه خدمات ویژه به شما دوستان عزیز هستیم. برای اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید:
021-88500020

نظرات (3)